Her finner du oss:

Ta gjerne kontakt med oss!

Ta kontakt med oss hvis du lurer på noe. Ring gjerne! Hvis du har spørsmål som gjelder en linje som du har lyst til å starte på, send gjerne en mail rett til læreren!

Telefon:    (+47) 62 35 73 70

Adress:    Stertiveien 26, 2390 Moelv

post@afrmail.no

Slide background

«Jeg liker at vi får tid til å feile..»

IT - FORMIDLINGSDESIGN

Med utgangspunkt i digitale- og sosiale medier lærer du deg visuell formidling i digitale flater. Vi arbeider med HTML5, CSS3, JavaScript, Photoshop, After Effects, Animasjon og mer.

Vi lærer om frontend utvikling, informasjonsgrafikk og hvordan mennesker tenker og bruker digitale tjenester. Her er det mye praktiske prosjekter som gir ulike digitale produkter. .

AFR tilbyr nå en linje med fokus på digital formidlingsdesign. Med utgangspunkt i nye digitale medier og sosiale medier lærer du deg grafisk formgiving og formidling i digitale flater.

Undervisningen er uformell og veksler mellom forelesninger, praktiske oppgaver og prosjektarbeid. Prosjektarbeidene vil være din mulighet til å gå i dybden i emner du interesserer deg for.

Kurs på IT – Formidlingsdesign:

 • Design -forståelse og utvikling
  Hva er design, hvordan oppfatter vi design? Hvordan finne form, farge og måte å formidle et budskap på med god design.
 • Teknologi vs mennesket
  It i en sosial kontekst kan lett forsvares og forklares på et teoretisk plan, men fungerer det slik i virkeligheten? Hvordan har verktøyene, publiseringskanalene og mediene endret hvordan vi mennesker interagerer, arbeider og er sosiale med hverandre? Du vil lære masse om mennesket, hvordan skal vi lage løsninger som vi har bruk for? Eller som er savnet i samfunnet?
 • Koding
  Denne modulen vil gi deg en grunnleggende innføring i relevant «språk», programvare og metoder for koding i digitale flater. Det vil bli forelesninger med påfølgende workshop/prosjekt. Stikkord her blir: Grunnleggende koding i Javascript, HTML5, CSS, applikasjonsdesign (UX-design)
 • Bilder
  Riktig bilde, fortellende bilde. Et bilde som løfter en sak, et bilde som fremstiller et produkt. Hvordan bruke kamera? Lær å sette lys! Bruke et fotostudio. Hvordan lage en promoteringsfilm? Teknisk og praktisk.
 • Tekster
  Det har dukket opp flere nye medier hvor tekstproduksjon er essensielt. Hvordan «tvitrer» man en nyhet for en bedrift? Skriver en produktomtale? Tilpasser informasjon, tekstens lengde og vinkling til de forskjellige mediene.
 • Publisering
  Det holder jo ikke lenger at noe er lagt for å publiseres digitalt. Den digitale flaten, med mange publiseringsmedier og former gjør at det er viktig å ha et robust design, tekst og bildemateriell som kan tilpasses alle de nye mediene. Bare en enkel nettside må inne ha egenskaper som gjør ta den kan optimaliseres i forhold til om du sitter foran en datamaskin, et nettbrett eller surfer med en smarttelefon.
 • Praksis
  Praksisperioden er uke 6 og 7. Da kan du enten ha relevant praksis i en bedrift, eller du kan jobbe med et eget prosjekt. Poenget å jobbe med og å få prøvd ut noe av det du lærer gjennom skoleåret.
 • Studietur
  Vi har tidligere reist på to utenlandsturer i løpet av skoleåret. En tur til Europa og en til New York. Der har vi besøkt både skoler og bedrifter som er relevante i dagens mediebilde og rent faglig. Vi arbeider ofte med kreative oppgaver hvor det rom for å prøve og feile.

  Skolepengene dekker studieturens reise og overnatting, men mat utenom frokost, noe transport og enkelte aktiviteter dekkes av eleven underveis. Det er mulig å velge bort studietur mot et alternativt opplegg.
 • Portfolio/mappe
  Du vil få veiledning i hvordan du kan samle eksempler på arbeid du har gjort, hva du bør og hvordan du kan vise frem din kompetanse. Dette kan komme godt med i videre valg av studier og jobb.
 
 
Dette trenger du:

· Gyldig pass og reiseforsikring for hele skoleåret

· Egen datamaskin med nødvendig programvare.
Vi hjelper deg med å ordne programvarene når du kommer på skolen. Dersom du vil være forberedt, kommer vi til å bruke blant annet Adobe Illustrator, Photoshop og Brackets

Adobe programmene koster 191,25 i måneden med studentlisens.

· Tegne- og skrivesaker
(Vi skal bruke dette til å skisse og notere)

· Vi anbefaler at alle elevene på IT har eget kamera.
Mobilkamera vil være tilstrekkelig, men har man et speilreflekskamera så ta det gjerne med.

Eivind Myrvold Solberg

Lærer i digital formidlingsdesign

Eivind er hovedlærer på linjen IT –Digital formidlingsdesign. Han er fra Frogner i Romerike og drives av en nysgjerrig appetitt på digitale medier, digital publisering og det å sette sammen forskjellige medier for at formidlingen skal oppnå mest mulig «pangh». Eivind er allsidig; i tillegg til å nerde i digitale medier, spretter han opp på fjelltopper og går Birken.

Et år med IT –Digital formidlingsdesign er et godt grunnlag for videre studier innen for IT, formidling og mediefag generelt.

Eivind ønsker deg som søker IT velkommen til et spennende år. «Vi skal fremoverlent nerde oss inn i fremtiden!»