Her finner du oss:

Ta gjerne kontakt med oss!

Ta kontakt med oss hvis du lurer på noe. Ring gjerne! Hvis du har spørsmål som gjelder en linje som du har lyst til å starte på, send gjerne en mail rett til læreren!

Telefon:    (+47) 62 35 73 70

Adress:    Stertiveien 26, 2390 Moelv

post@afrmail.no

Slide background

ILDSJEL

Nordmenn er verdensmestere i frivillig arbeid

Halvparten av befolkningen i Norge engasjerer seg i frivillig arbeid på et eller annet nivå. Innsatsen de gjør har betydning for enkeltmennesker, men også for samfunnet, og årlig bidrar ildsjeler med utallige kroner og timer i dugnadsarbeid. Frivillig arbeid er en av grunnsteinene i det norske samfunnet, og foruten å bli medlem i de politiske ungdomspartiene, er det mulig å jobbe frivillig for humanitære organisasjoner, organisasjoner som kjemper for natur og miljøvern, organisasjoner som arbeider internasjonalt for fred og samarbeid og organisasjoner innen ulike hobbyer / fritidsaktiviteter.

 • Hva er frivillighet?
  Hva er frivillig arbeid, og hvor kan man gjøre det? Hvilke lover, regler og muligheter finnes? Hvilke rettigheter har man, og hvor henvender man seg? - Møte med frivillige organisasjoner som forteller om seg og sitt arbeid (eks: Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske Redningshunder)
 • Sosiale medier og kampanjer
  Hvordan kan din organisasjon ha nytte av sosiale medier? Dette kurset er for deg som ønsker å lære mer om hva sosiale medier kan brukes til, og hvordan de kan brukes av din organisasjon i forbindelse med kampanjer av ulike slag. 
 • Hvordan møte media?
  Det handler ikke alltid om hva du sier, men hvordan du sier det. På dette kurset lærer du om kommunikasjon og å få gjennomslagskraft for gode idèer og viktige budskap i møte med media.
 • Styrearbeid
  Kurset fokuserer på styrearbeid i foreninger og gir svar på hva styreansvaret egentlig innebærer og hvordan det er tilrådelig å legge opp styrearbeidet. Kurset er myntet på deg som har liten eller ingen erfaring med å sitte i styrer, eller ønsker muligheten til å få påfyll, inspirasjon og møte andre med styreverv i frivillige organisasjoner.
 • Jobbe frivillig – hva gjør jeg?
  - Organisasjoner - Rettigheter og plikter - Innland/utland – hvor starter jeg?
 • En innføring i konfliktområder hvor frivillige utgjør en forskjell
  - Midtøsten - Nepal - Afrika Møte med organisasjoner som jobber i aktuelle områder, og hva de gjør der.
 • Organisasjonsutvikling og verdier
  Hvordan skape en trygg og inkluderende organisasjon? Hvordan utvikle en god organisasjonskultur?
 • Frivillighet og økonomi
  Momskompensasjon, skattefradrag for gaver, økonomi i organisasjonen, lover og regler, rammebetingelser.
 • Studietur
  Det vil bli laget to lengre studieturer i løpet av Ildsjel-året. Disse turene vil foregå på høsten og våren. Plassene vi drar til vil være relevant med tanke på linjens innhold.

  Skolepengene dekker studieturens reise og overnatting, men mat utenom frokost, noe transport og enkelte aktiviteter dekkes av eleven underveis. Det er mulig å velge bort studietur mot et alternativt opplegg.

Vi startet opptaket 1. februar og tilbyr skoleplasser fortløpende.
Til denne linjen ønsker vi at du besvarer denne oppgaven sammen med søknaden din:
Hva tenner ildsjelen i deg? Ta tak i et tema du brenner for og skriv et essay om hvordan vi kan styrke det frivillige arbeidet.
Klikk på denne teksten for å komme direkte til søknadsskjemaet

 
 
Dette trenger du på Ildsjel

· Skrivesaker, datamaskin er ikke nødvendig men nyttig.
· Vi anbefaler at alle elevene på Ildsjel har eget kamera.
· Gyldig pass og reiseforsikring gjelder gjennom hele skoleåret.

Torgrim Kristoffersen

LÆRER, ILDSJEL

Torgrim er en energisk formidler, som virkelig liker å tråkke til og gjøre skikkelige saker. Engasjementet er fort skrudd opp til 11 og det sies at han selv er en ildsjel.