Grafisk kalligrafi

Grafisk Design her på AFR blir et spennende og variert år! Vi skal dypdykke i typografiens verden, boltre oss med farger og komposisjoner. Ja! Bare gled deg til vi skal jobbe med visuell identitet! Det er da vi virkelig tar fatt i det som fyller hverdagen vår.

Det beste av alt er at vi jobber praktisk, så gjennom hele året vil du få produkter å putte i din egen portefølje.

Bli med på å utforme merkevarer og se hvordan reklamebransjen «hjelper» oss med å ta de valgene vi tar. Tenk bare på hvordan vi forholder oss til tekst og bilder. Bli med og finn ut hvordan du kan få frem ditt budskap!

«Vi får prøve og feile i et kreativt 
og spennende miljø, i vårt eget tempo 
og med trygge rammer rundt oss.»

~ TIDLIGERE ELEV

Dette lærer du:

Kreativitet

Kreativitet er livsnerven til designeren, dette er en egenskap vi alle har, men bruker ulikt. Gjennom året trener vi opp kreativitetsmuskelen med forskjellige øvelser og utfordringer.

Grunnleggende kunnskaper i form, farge og komposisjon

Hvordan ulike, for eksempel, former og farger forholder seg til hverandre er viktig å vite for en grafisk designer. Dette er ikke ren teoretisk kunnskap men er noe som må læres gjennom øvelse. Vi skal jobbe med komposisjon samtidig som vi får øve oss på tegneferdigheter og digitale verktøy. Etter kurset vil du ha en hel verktøykasse som du kan bruke resten av året.

Typografi med kalligrafi

Kurset vil gi deg kunnskap om historie, ulike grupper og hvordan du kan bruke typografi på en god måte. Vi kommer til å starte nesten der det hele startet.

Gjennom øvelser skal vi få en større forståelse for bokstavenes oppbygning og hvordan de forholder seg til hverandre. Vi kommer til å bruke kalligrafi som et verktøy for å kjenne en «nærhet» til bokstavenes utforming.

Visuell identitet og merkevarebygging

En produkt/bedrift er synlig gjennom blant annet logo, farger og grafiske elementer. Du skal gjennom selvstendige og gruppebaserte prosjekter lære deg hvordan dette kan være med på å bygge en bedrift eller et produkt til en merkevare.

Studietur

På grafisk design har vi to studieturer. Vi har en tur på høsten og en avsluttende tur på våren. Vi skal oppleve nye kulturer, andre skikker, annen mat og se grafisk design, kunst og foto med nye øyne.

Høsten 2014 drar vi til København. København er en by som byr på masse spennende design. Ikke bare på den grafiske fronten, men danskene er jo verdenskjente for sin interiørdesign. Kan vi trekke noen paralleller mellom lekre danske designerlamper og grafisk design?

Våren 2016 drar vi til fantastiske New York City. Verdensmetropolen har vært vårens høydepunkt de siste to årene. En tur som er fylt til randen med blant annet typografi, kunst, farger, foto, kultur og for noen litt shopping også. Hva sier du til en piknik i Central Park eller å oppleve solnedgangen over Manhattan ved Brooklyn bridge?

Skolepengene dekker studieturens reise og overnatting, men mat utenom frokost, noe transport og enkelte aktiviteter dekkes av eleven underveis. Det er mulig å velge bort studietur mot et alternativt opplegg.

Portefølje

Det beste er at vi jobber praktisk, så gjennom hele året vil du få produkter å putte i din egen portefølje. På slutten av året bruker vi tid til å sette sammen din mappe, med ditt særpreg. Dette er noe du vil være stolt av!


Dette trenger du:

  • Egen datamaskin med nødvendig programvare.
  • Vi hjelper deg med å ordne programvarene når du kommer på skolen
  • Tegnesaker
  • Vi anbefaler at alle elevene på Grafisk design har eget kamera, helst en speilrefleks.
  • Gyldig pass og reiseforsikring.

Lærer på Grafisk Design

Grafisk Lærer - Marit

«Jeg elsker jobben min! Hvem kan vel ha det bedre? Jeg får bruke dagene mine fordypet i typografi, farger og papir.

Når vi er på tur så får vi jo se fantastisk design i bruk! Jeg gleder meg allerede til neste studietur!»


~ Marit

«Jeg elsker jobben min! Hvem kan vel ha det bedre? Jeg får bruke dagene mine fordypet i typografi, farger og papir.

Når vi er på tur så får vi jo se fantastisk design i bruk! Jeg gleder meg allerede til neste studietur!»


~ Marit