Her finner du oss:

Ta gjerne kontakt med oss!

Ta kontakt med oss hvis du lurer på noe. Ring gjerne! Hvis du har spørsmål som gjelder en linje som du har lyst til å starte på, send gjerne en mail rett til læreren!

Telefon:    (+47) 62 35 73 70

Adress:    Stertiveien 26, 2390 Moelv

post@afrmail.no

Slide background

«Studieturene der du får møte fantastiske mennesker og se verden på en ny måte, er en ting,

FOTOGRAFI

men å få lov til å oppleve magien i mørkerommet - det kan overgå ALT! ..»

Har du kjent på magien?

Magien ved å stå i mørkerommet.

I det svake lyset fra mørkeromslampene som gir den varme følelsen når spenningen stiger. Vente på at det skal trylles frem et under på papiret du nettopp har belyst og nå bader i karet med fotografisk kjemi. Det er du som har kontrollen. Du skal få oppleve denne magien og mange, mange andre opplevelse som gir sommerfuglkriblende følelser her sammen med oss.

Vi tror på fotofaget som et håndverk. Et fag som inneholder et stort spekter av elementer. Det krever opplæring og øvelse for at du skal kunne mestre det. Med dyktige lærere vil du få veiledning og trening i basiskunnskaper du trenger. Med din egen innsats vil du bli akkurat så god som du selv ønsker å bli. Vi vil gi deg teknikken og du utvikler fantasien og evnen til å skape de mest fantastiske bildene som du vil skape. «Alle kan ta bilder» Sant nok, men det er en lang veg å gå fra å kunne trykke på knappen til å lage gode bilder som formidler en historie eller er en god fortelling. Tar du utfordringen og blir med? For at du skal kunne lære håndverket vil vi blant annet ta deg med igjennom:

Kurs på Fotografi:

 • Grunnleggende innføring i analog/digital fototeknikk. Fra digital småbilde til analog storformat.
 • Komposisjon, bildepresentasjon og lage utstillinger.
  Digital bildebehandling med Adobeverktøyene (Photoshop, Bridge, Lightroom) Å lære å lese bilder gjennom komposisjon, lys, farge og lignende.
 • Mørkerom med fremkalling og kopiering av bilder, fotogram og pinhole.
  Analog fototeknikk med fotografering og mørkeromsteknikk. Pinholefotografi og fotogrammer. Den internasjonale pinholedagen vil selvsagt feires med en egen utstilling som du er med på å lage. Se bilder som tidligere elever har tatt
 • Storformat
  Vi har storformat! Den får elevene bruke og den er rå å ta bilder med! Du kan legge fokus akkurat der du vil. Sammenlignet med et vanlig kamera legger dybdeskarpheten et gitt sted mellom A og B, en linje, kan du med storformaten tenke rom! Den kan være på skrå, den kan være på høykant! Det er her urfotografen inni deg popper ut og lager magiske bilder! Se bilder som tidligere elever har tatt
 • Studiofotografering
  Vi jobber med studiofotografering med ett, to og flerpunkts lyssetting. På studioet vil du få jobbe med: portrett, fashion, reklame og produkt med mer.
 • Forskjellige fotografiske sjangere med arbeid på location
  Vi er også innom flere sjangere i fotografi som: naturfoto, presse/reportasjefoto. Du får her være med der det skjer.
 • Studietur
  Studieturen til Foto er ny! Klassen vil gjennom opphold i Vientiane og Phnom Penh oppleve Lao- og Khmerkulturen på nært hold. Det legges opp til møte og samarbeid med unge om fotoprosjekt på disse stedene. Mer informasjon om denne turen kommer ved skolestart. Det blir spennende og fargerikt!

  Skolepengene dekker studieturens reise og overnatting, men mat utenom frokost, noe transport og enkelte aktiviteter dekkes av eleven underveis. Det er mulig å velge bort studietur mot et alternativt opplegg.
 • Praksis og egne prosjekter
 • Presentasjonsmappe/portefølje
  Du vil bli oppfordret til å lage din egen presentasjonsmappe/portefølje for å dokumentere hva og hvordan oppgavene er løst i gjennom året.

Tidligere AFR-elev

 
 
Dette trenger du på fotografi:

· Egen datamaskin med nødvendig programvare.
Vi hjelper deg med å ordne programvarene når du kommer på skolen
· Digital speilrefleks
· Et stødig stativ
· Gyldig pass og reiseforsikring

Hans Erik Sørum

Lærer i fotografi

Hans Erik er skolens solstråle. Han vil garantert gi deg en fantastisk introduksjon til faget og hjelpe deg til å utvikle deg. Hans Erik er fotograf i hver eneste celle i kroppen!
God mat til alle!

Din helse er viktig for oss. Har du spesielle diettbehov så legger vi til rette for dette.

Livet på internatet

Vi har eget treningsrom til deg som ønsker å bruke det. Her finner du vekter, spinningsykler og gymsal.

Se bilder fra våre fantastisk studieturer!

Mørkerom og studio
- som du kan bruke så mye du ønsker!

Vi har eget fotostudio som du kan bruke slik du ønsker. Bakgrunner og blitsutstyr står fritt til din disposisjon.

Mørkerommet kan du også bruke - her kan du lage dine egne magiske øyeblikk!